5.8.13

Προστασία από τον ήλιο με ομπρέλες χειρός UV

Εναλλακτικός τρόπος προστασίας από τον ήλιο, με ομπρέλες χειρός UV

Όσο η τρύπα του όζοντος μεγαλώνει και ο ήλιος γίνεται εχθρός αντί για σύμμαχος, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, η ανάγκη για προστασία του δέρματός μας από την ηλιακή ακτινοβολία γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική. Εκτός από τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος, η βλαβερή επίδραση του ήλιου στο δέρμα γίνεται αισθητή από τη φωτογήρανση, η οποία μπορεί να εμφανιστεί ακόμα και σε πολύ μικρές ηλικίες. Είναι γνωστό ότι οι μεγαλύτερες βλάβες του δέρματος κατά τη διαδικασία της γήρανσης προκαλούνται από την ηλιακή ακτινοβολία. Η προστασία από τον ήλιο καθυστερεί την εμφάνιση των ρυτίδων και διατηρεί την ελαστική και ενυδατωμένη μορφή του δέρματος και σε μεγάλη ηλικία.

Εκτός από την προστασία του δέρματος μέσω αντηλιακών προϊόντων καθώς και καπέλων συνίσταται η χρήση ομπρέλας, όχι μόνο στην παραλία αλλά και καθημερινά, όταν η ηλιοφάνεια είναι έντονη. Έχει διαπιστωθεί από έρευνα δερματολόγων ότι η χρήση κοινής ομπρέλας μειώνει την έκθεσή μας στη βλαβερή UV ακτινοβολία ενώ καλύτερες θεωρούνται οι μαύρες ομπρέλες, καθώς απορροφούν μεγαλύτερο μέρος της ακτινοβολίας (~90%), αφήνοντας ένα πολύ μικρό ποσοστό να περάσει.


Ακόμα καλύτερες για την προστασία μας από τον ήλιο θεωρούνται οι ομπρέλες UV, με υψηλούς δείκτες προστασίας UPF 50+. Οι ομπρέλες αυτές μπορούν να μπλοκάρουν πάνω από 98% της ακτινοβολίας. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμες σε άτομα με φωτοευαισθησία, πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα με σπίλους ή σε άτομα που πάσχουν από αλφισμό. Ειδικά το καλοκαίρι, αποδεικνύονται ιδιαίτερα χρήσιμες, καθώς η θερμοκρασία κάτω τους μπορεί να είναι μερικούς βαθμούς πιο χαμηλή από αυτή του περιβάλλοντος, προσφέρουν κινητή σκιά και προστασία.


UV ομπρέλες χειρός μπορείτε να βρείτε κυρίως μέσω ίντερνετ και οι καλύτερες είναι αυτές που εξωτερικά είναι ασημί, ώστε να αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου και εσωτερικά είναι μαύρες ώστε να απορροφούν. Οι κυριότερες και πιο εύχρηστες από αυτές φαίνονται παρακάτω:


Coolibar Titanium Travel Umbrella, προστασία από την ηλιακή ακτινοβολίαcoolibar.com

Coolibar 42" Titanium Travel Umbrella: Ομπρέλα χειρός από πιστοποιημένη εταιρεία κατασκευής προϊόντων με προστασία UV. Πτυσσόμενη, με UPF 50+.

UV-blocker ομπρέλα χειρός - ταξιδιού - προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία









uv-blocker.com

UV-Blocker UV Protection Travel Umbrella : Πολύ καλή ομπρέλα με UPF 55+, ανθεκτική στον άνεμο και τη βροχή και πτυσσόμενη.



Gustbuster Metro Sunblock Umbrella | Collapsible Sun UV Umbrella, προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία









innovagolf.com

Gustbuster Metro Sunblock Umbrella | Collapsible Sun UV Umbrella : Αρκετά καλή και γερή ομπρέλα χειρός, πτυσσόμενη και εύχρηστη. Μπλοκάρει το 96% των ακτίνων UV. Το μειονέκτημα είναι ότι τα μεταφορικά για αποστολή στην Ελλάδα είναι περίπου ίσα με την τιμή της ομπρέλας.


Haas-Jordan - 44" Urbanite UV - Small, Sturdy & Wind Proof, για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολίαumbrellasandbeyond.com

Haas-Jordan - 44" Urbanite UV - Small, Sturdy & Wind Proof: Μια ομπρέλα χειρός, που μπλοκάρει το 99% της επιβλαβούς ηλιακής ακτινοβολίας, είναι ανθεκτική στον άνεμο και πτυσσόμενη, για ευκολία στα ταξίδια και τις μετακινήσεις.

Silverback Auto Opening - UV Compact Umbrella - Click Image to Closeumbrellaheaven.com

Silverback Compact – Telescopic UV Protective Umbrella : Επίσης μια καλή ομπρέλα, πτυσσόμενη, με γερή κατασκευή και προστασία UPF 50+.


Για τις γυναίκες, στις οποίες μπορεί να μην αρέσουν αυτού του είδους οι ομπρέλες,υπάρχουν και αυτές με ωραίοτερη εμφάνιση, τα λεγόμενα παρασόλ. Αυτές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αξεσουάρ, που δίνουν μια ξεχωριστή θηλυκή νότα στη συνολική εμφάνιση. Τέτοιες ομπρέλες μπορούμε να βρούμε εδώ:


amazon.com/Paradise-Anti-UV-Umbrella-Folding-Protected 

ebay.com/bhp/sun-protection-umbrella


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More