11.10.13

Ποια ρούχα μου ταιριάζουν;

Ποια ρούχα μου ταιριάζουν σύμφωνα με το σωματότυπό μου - γυναίκες

Κάθε γυναίκα που πειραματίζεται με το στυλ της βρίσκεται κάποια στιγμή αντιμέτωπη με το ερώτημα "ποια ρούχα μου ταιριάζουν, σύμφωνα με το σωματότυπό μου;" Επειδή δεν έχουμε όλες αναλογίες μοντέλου, δεν μπορεί όλα τα ρούχα που κυκλοφορούν στην αγορά να μας κολακεύουν εξίσου. Κάποια μπορεί να μας πηγαίνουν πολύ, ενώ άλλα να δείχνουν παράταιρα πάνω μας. Πώς όμως θα καταλάβουμε τι μας πάει και τι όχι, έτσι ώστε να κερδίσουμε χρόνο και χρήμα, προβάροντας και αγοράζοντας μόνο τα κατάλληλα; Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές ντυσίματος, ανάλογα με τον κάθε τύπο γυναικείου σώματος:

Αν έχετε στενούς ώμους - πλάτες: Τα ρούχα που σας ταιριάζουν είναι πουκάμισα ή μπλούζες με κοντά φουσκωτά μανίκια ή γενικά μπλούζες που τονίζουν τους ώμους και τους δείχνουν φαρδύτερους. Αποφύγετε τις πολύ απλές μπλούζες ειδικά αν είναι μακρυμάνικες ή έχουν μανίκια "ρεγκλάν". Προτιμήστε μακρυμάνικες μπλούζες με μανίκια που στενεύουν προς τα κάτω, εφαρμόζοντας στο χέρι και είναι λίγο φαρδύτερα προς τα πάνω, στην περιοχή των ώμων, ή διαθέτουν κάποιο γιακά / φραμπαλά π.χ. που καλύπτει την περιοχή των ώμων. Αν η μπλούζα έχει ντεκολτέ σας ταιριάζει περισσότερο το τετράγωνο, το πολύ ανοιχτό V, ή κάποιο παραπλήσιο σχήμα. Παραδείγματα βλέπουμε στις παρακάτω φωτογραφίες:
μπλουζάκι για στενούς ώμους - πλάτες, κοντομάνικη
μπλουζάκι για στενούς ώμους - πλάτες, μακρυμάνικη

Αν έχετε φαρδείς ώμους -πλάτες: Τι δεν σας ταιριάζει: τα τετράγωνα ντεκολτέ, οι λεπτές τιράντες, οι βάτες και ο,τιδήποτε μπορεί να τονίζει ή να δίνει όγκο στους ώμους, τα στενά τοπ, οι οριζόντιες ρίγες, μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτους και τους 2 ώμους. Προτιμήστε το ντεκολτέ (σε καμπυλωτές γραμμές, ή καλύτερα σε στενό V), τις φαρδιές τιράντες, τις μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτο τον ένα ώμο. Σας ταιριάζουν καλύτερα τα σκουρόχρωμα τοπ και τα τοπ με κάθετες ρίγες, καθώς κάνουν το επάνω μέρος του σώματος να φαίνεται στενότερο. Φορέστε άφοβα μπλούζες με μανίκια "ρεγκλάν" ή αμάνικες και αεράτα - φαρδιά τοπ. Προσέξτε οι μπλούζες να είναι μακριές. Φορέστε φουλάρια ή / και κοσμήματα στο λαιμό. Μερικά παραδείγματα ρούχων που σας ταιριάζουν φαίνονται παρακάτω:
Μπλούζα αμάνικη με στενό V που ταιριάζει σε γυναίκες με φαρδιές πλάτες - ώμουςμπλουζάκι με μανίκια ρεγκλάν, για φαρδιές πλάτες - ώμους Φόρεμα με τον ένα ώμο έξω. Ταιριάζει σε γυναίκες με φαρδιές πλάτες - ώμους

Αν έχετε μικρό στήθος: Προτιμήστε μπλουζάκια με ελαφρύ ντεκολτέ. Αποφύγετε μπλούζες κλειστές μέχρι το λαιμό και το κλειστό - βαθύ V. Αποφύγετε μπλουζάκια - φορέματα που "πλακώνουν" το στήθος (είναι πολύ στενά στην περιοχή του στήθους, χωρίς ελαστικότητα), και πολύ φαρδιά ρούχα στο επάνω μέρος του σώματος. Αντίθετα προτιμήστε μπλουζάκια με ανοιχτό V ντεκολτέ, να έχουν "αέρα" στην περιοχή του στήθους, στενεύοντας ακριβώς κάτω από αυτό. Ένα καλό τρικ είναι να προσθέσετε όγκο στο ντεκολτέ, φορώντας μπλούζες με σούρες ή κάποιο άλλο σχέδιο, που να περιλαμβάνει περίσσεια υφάσματος στην περιοχή του στήθους. Επιπροσθέτως: μπλούζες με σχέδια ή λεπτομέρειες στην περιοχή του ντεκολτέ τραβούν την προσοχή στο στήθος και το αναδεικνύουν. Μερικά παραδείγματα φαίνονται παρακάτω:
Φόρεμα που αναδεικνύει το στήθος Φόρεμα με όγκο στο ντεκολτέ. Ταιριάζει σε γυναίκες με μικρό στήθος 
Μπλούζα με ντεκολτέ και οριζόντιες ρίγες. Ταιριάζει σε γυναίκες με μικρό στήθοςΜπλούζα με λεπτομέριες στο ντεκολτέ, για γυναίκες με μικρό στήθος

Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών με πολύ μεγάλο στήθος: Ρούχα που σας ταιριάζουν είναι μπλούζες με ντεκολτέ (V, τετράγωνο ή βαθύ) και μπλούζες που αφήνουν ακάλυπτο τον ένα ώμο. Αποφύγετε μπλουζάκια κλειστά μέχρι το λαιμό, φαρδιά πουκάμισα, γυαλιστερά υφάσματα, στενές τιράντες,κολλητά τοπ και κοντομάνικα μπλουζάκια, στα οποία το μανίκι φτάνει στο ύψος του στήθους. Προτιμήστε μπλουζάκια ή φορέματα που στενεύουν στη μέση. Σας ταιριάζουν επίσης ριχτά, αέρινα, φαρδιά μπλουζάκια. 

Μπλούζα με ντεκολτέ και ζώνη ακριβώς κάτω από το στήθος. Ταιριάζει σε γυναίκες με μεγάλο στήθος
Φαρδιά, αέρινη μπλούζα με μικρό ντεκολτέ. Ταιριάζει σε γυναίκες με μεγάλο στήθοςΜπλούζα με ντεκολτέ βαθύ V. Ταιριάζει σε γυναίκες με μεγάλο στήθος.

Για γυναίκες με πολύ φαρδιά λεκάνη: Οι γυναίκες με φαρδιά λεκάνη - περιφέρεια - γοφούς, θα πρέπει να προτιμούν ρούχα σε σκούρες αποχρώσεις στο κάτω μέρος του σώματος, έτσι ώστε η περιοχή να φαίνεται στενότερη. Τα παντελόνια και οι φούστες καλό θα είναι να εφαρμόζουν στο σώμα, χωρίς όμως να είναι κολλητά. Προτιμήστε παντελόνια και φούστες με κάποιον "αέρα" στην περιοχή των γοφών - περιφέρειας, που ανοίγουν προς τα κάτω. Κατάλληλα είναι και τα παντελόνια "καμπάνα". Στρέψτε την προσοχή σε κάποιο άλλο σημείο του σώματός σας, που ενδεχομένως είναι καλύτερο, πχ. δείξτε τα πόδια σας ή / και φορέστε παπούτσια με ψηλά τακούνια σε έντονο χρώμα ή / και αναδείξτε το ντεκολτέ σας. Κατάλληλα για την περίπτωσή σας είναι τα φορέματα σε στυλ babydoll, μακριά πανωφόρια σε ίσια γραμμή, οι ζώνες που φοριούνται ακριβώς κάτω από το στήθος. Αποφύγετε φούστες και φορέματα που στενεύουν προς τα κάτω. Αντίθετα επιλέξτε αέρινες γραμμές. Παραδείγματα τέτοιων ρούχων που ταιριάζουν σε μεγάλες περιφέρειες φαίνονται παρακάτω:
Φόρεμα που στενεύει κάτω από το στήθος και έχει αέρα στην περιφέρεια. Ταιριάζει σε γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια. Πανωφόρι σε ίσια γραμμή. Κολακεύει γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια.

Αν έχετε μικρή περιφέρεια: Σας ταιριάζουν παντελόνια που εφαρμόζουν αλλά έχουν λίγο αέρα, στην περιφέρεια κυρίως ενώ στενεύουν προς τα κάτω. Φορέστε παντελόνια με τσέπες ή άλλες λεπτομέρειες στην περιοχή της περιφέρειας ή φτιαγμένα από χοντρό ύφασμα. Τα ανοιχτόχρωμα παντελόνια και οι φούστες κάνουν τους γοφούς σας να φαίνονται ευρύτεροι. Σας ταιριάζουν ιδιαίτερα οι φούστες σε σχήμα τουλίπας, με πιέτες στη γραμμή των γοφών, καθώς δίνουν όγκο στην περιφέρεια και δίνουν την ψευδαίσθηση καμπυλών. Αποφύγετε πολύ στενές φούστες και κολλητά παντελόνια, ειδικά στην περιοχή της λεκάνης, καθώς θα τονίσουν την έλλειψη καμπυλών στο κάτω μέρος του σώματος. Μερικά παραδείγματα από ρούχα που σας ταιριάζουν είναι τα εξής:

Φούστα σε σχήμα τουλίπας. Ταιριάζει σε γυναίκες με στενή περιφέρεια - γοφούς.


Για γυναίκες, στις οποίες η μέση δεν διακρίνεται ή διαγράφεται ελάχιστα: Σας ταιριάζουν ρούχα που στενεύουν στη μέση και είναι φαρδύτερα στα υπόλοιπα σημεία. π.χ. Φούστες ή φορέματα που ανοίγουν προς τα κάτω, φούστες με φουρό, μπλουζάκια με περισσότερο όγκο στο επάνω μέρος, τα οποία στενεύουν στην περιοχή της μέσης. Αποφύγετε τα εντελώς χυτά φαρδιά ρούχα, τις στενές φούστες ή τις φούστες που στενεύουν προς τα κάτω, και τα πολύ απλά μπλουζάκια. Κατάλληλα είναι επίσης ρούχα που στενεύουν ακριβώς κάτω από το στήθος και ανοίγουν προς τα κάτω. Μερικά παραδείγματα φαίνονται στις εικόνες:
Φόρεμα που τονίζει τη μέση.Φόρεμα που στενεύει κάτω από τη μέση. Ταιριάζει σε εγκύους και γυναίκες στις οποίες η μέση δεν διαγράφεται.Αέρινο μπλουζάκι που δημιουργεί μέση.


Αν είστε μικροκαμωμένη ή πολύ αδύνατη, σας ταιριάζουν ρούχα που εφαρμόζουν στο σώμα, χωρίς να είναι κολλητά. Επιλέξτε ανοιχτόχρωμα ρούχα και οριζόντιες γραμμές (δεν πηγαίνουν στις κοντές γυναίκες). Αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα, γιατί θα χαθείτε μέσα τους. 
Αν αντίθετα είστε εύσωμη, ή γεμάτη, σας ταιριάζουν ρούχα αεράτα, φαρδιά, που να τονίζουν τα καλά σας στοιχεία. Προτιμήστε τα πιο σκούρα χρώματα. Αποφύγετε τα κολλητά ρούχα, και αυτά που αφήνουν ακάλυπτο μεγάλο μέρος του σώματος. Προτιμήστε τις κάθετες ρίγες.

Για τις γυναίκες με φαρδιές γάμπες και αστραγάλους, τα παπούτσια με τακούνι θα κάνουν τα πόδια τους να φαίνονται πιο λεπτά και ψηλά. 

Τέλος, γενικά ισχύει ότι οι γυναίκες με σωματότυπο "κλεψύδρας", δηλαδή με αρμονικές αναλογίες του επάνω και κάτω μέρους του σώματος, βρίσκουν ευκολότερα ρούχα που να τους ταιριάζουν και γενικά δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα στο στυλ. Οι γυναίκες με σωματότυπο "αχλάδι", δηλαδή μεγαλύτερη περιφέρεια, σε σχέση με τους ώμους, είναι καλό να εφαρμόζουν τις συμβουλές που αναφέρθηκαν παραπάνω, για "γυναίκες με στενούς ώμους και γυναίκες με μεγάλη περιφέρεια". Στις γυναίκες με "αγορίστικο" σωματότυπο, δηλαδή μεγαλύτερες πλάτες από ότι περιφέρεια, ταιριάζουν τα ρούχα που αναφέρθηκαν παραπάνω, για "γυναίκες με φαρδιές πλάτες και γυναίκες με μικρή περιφέρεια". Όσον αφορά το σωματότυπο "μήλο", δηλαδή γυναίκες που τείνουν να βάζουν βάρος στην κοιλιά, ταιριάζουν ρούχα που διαγράφουν τη μέση, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. 


Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More