8.12.12

Εθελοντικές οργανώσεις Θεσσαλονίκης


Πληρέστερος κατάλογος εθελοντικών οργανώσεων - Θεσσαλονίκη
Συγκεντρώσαμε links που αφορούν εθελοντικά προγράμματα - δράσεις - ομάδες και μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να κερδίσετε χρόνο και να μη χρειαστεί να ψάχνετε με τις ώρες στο διαδίκτυο.

Οι περισσότερες από τις ομάδες έχουν σελίδες στο Facebook όπου αναρτούν νέες δράσεις. Έτσι είναι πιο εύκολη η ενημέρωση. Ταξινόμηση ιστοσελίδων στο Facebook, δημιουργία λίστας ενδιαφερόντων και στοχευμένες ενημερώσεις.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ

Παιδικά χωριά SOS  
Δημιουργεί οικογένειες για παιδιά σε ανάγκη. Μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά εκπαιδευτικοί και άλλες ειδικότητες. Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ελληνικό Παιδικό χωριό  
Μη κερδοσκοπικό σωματείο για μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης παιδιών. Μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά εκπαιδευτικοί και άλλες ειδικότητες. Φίλυρο Θεσσαλονίκης.


ΑΛΛΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ομάδα εθελοντών Θεσσαλονίκη 2012 , Εθελοντές Θεσσαλονίκη 2012 στο Facebook
Μια ομάδα εθελοντών, που δημιουργήθηκε το 2012 και στοχεύει στην αλλαγή της πόλης προς το καλύτερο. Κυρίως έχει δραστηριοποιηθεί στο βάψιμο και εξωραϊσμό των στάσεων λεωφορείων στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχει επίσης σε διάφορα άλλα events, όπως το Let's do it Greece (που στοχεύει στην καθαριότητα της πόλης) και διοργανώνει εκδρομές και happenings. Η ομάδα κάνει συναντήσεις κάθε Τετάρτη στο Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συζητούνται οι επόμενες κινήσεις.

Εθελοντικά προγράμματα Δήμου Θεσσαλονίκης
Συμπλήρωση φόρμας με στόχο την τοποθέτηση στο κατάλληλο εθελοντικό πρόγραμμα. Υπάρχουν επιλογές για εθελοντικές δράσεις ενημέρωσης και προώθησης, κοινωνικής πολιτικής, περιβάλλοντος, αιμοδοσίας και βελτίωσης αστικού περιβάλλοντος.

ΧΑΝΘ εθελοντικά προγράμματα 
ΧΑΝΘ εκπαίδευση εθελοντών στελεχών 


Μπορούμε  
Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία εθελοντισμού, που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του για κοινοφελή σκοπό, σε όλη την Ελλάδα.

Γιατροί του κόσμου  
Διεθνής ιατρική, ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία παρέχει επείγουσα ιατρική βοήθεια στα θύματα φυσικών καταστροφών, πολέμων και συγκρούσεων, σε ανασφάλιστους και απόρους, με τη συνδρομή εθελοντών. Μπορούν να απασχοληθούν γιατροί όλων των ειδικοτήτων, φαρμακοποιοί, ψυχολόγοι, διοικητικοί υπάλληλοι, ως εθελοντές. Κέντρο Θεσσαλονίκης. Σημείωση: Για την εγγραφή ενός εθελοντή απαιτείται ένα μικρό χρηματικό ποσό (για ανέργους είναι 3 Ευρώ), χωρίς όμως αυτό να εξασφαλίζει ότι θα τον καλέσουν κάποια στιγμή ως εθελοντή στην οργάνωση.

Praksis   
Μη κυβερνητική οργάνωση, με στόχο τη δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης, την καταπολέμηση του κοινωνικού και οικονομικού αποκλεισμού των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Απασχολεί εθελοντές ιατρούς, φαρμακοποιούς, μεταφραστές, γραμματείς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, νοσηλευτές, δικηγόρους. Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Σχεδία στην πόλη  
  • Εθελοντικά προγράμματα για παιδιά και νέους με λιγότερες ευκαιρίες
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα σε σχολεία
  • Διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων και ημερίδων
  • Εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και καλλιτεχνικά δρώμενα
  • Συμμετοχή σε φεστιβάλ, ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης και διεθνείς ανταλλαγές νέων.
Είναι κυρίως κατάλληλο για εκπαιδευτικούς εθελοντές αλλά και όσους αγαπάνε τα παιδιά. Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Άρσις
Εθελοντική οργάνωση για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, με τη βοήθεια εθελοντών. Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εθελοντική εργασία Θεσσαλονίκης  
Εθελοντική οργάνωση που προσφέρει βοήθεια σε:
  • άτομα με αναπηρία (κινητική, αισθητηριακή, νοητική, κ. α.).
  • μειονεκτούσες ομάδες πληθυσμού (μειονότητες, ηλικιωμένοι κ. α.).
  • προστασία του περιβάλλοντος
Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Εθελοντική ομάδα για τη βοήθεια οικογενειών, όπου οι γονείς είναι άνεργοι. Γίνεται συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και κάθε μήνα μοιράζονται στις οικογένειες. Στο Κορδελιό Θεσσαλονίκης.

Δεσμός  
Μη κερδοσκοπικό σωματείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, με συνδρομές εθελοντών. Απασχολεί άτομα για γραμματειακή υποστήριξη, οδηγούς, γραφίστες, λογιστές, εταιρείες εκτυπώσεων. Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Καταφύγιο Γυναίκας 
Υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών. Μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά γραμματείς, ψυχολόγοι, baby-sitters, δικηγόροι, κοινωνικοί λειτουργοί, γραφίστες, γιατροί. Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Ελπίδα
Κέντρο πρόληψης τοξικοεξάρτησης (ναρκωτικά). Καλαμαριά Θεσσαλονίκης.


Αμυμώνη - Θεσσαλονίκη
Σύλλογος φίλων παιδιών με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.


Δράση για το κάτι άλλο
Σώμα φίλων Α.Μ.Ε.Α.

Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (ΣΚΕΠ)
Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που δρα ως πλατφόρμα επικοινωνίας, συνδέοντας παιδιά και νέους με αναπηρία και νέους σε αντίξοες συνθήκες διαβίωσης με μαθητές και φοιτητές από όλη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό διοργανώνει βιωματικές προσεγγίσεις και διαδραστικά εργαστήρια, που εστιάζουν στη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων, στα οποία συμμετέχουν και εθελοντές.

Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 
Απασχόληση εθελοντικού προσωπικού για το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (Νοέμβριος) και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (Μάρτιος).
Facebook:  Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: σελίδα Facebook


Εθελοντική εργασία στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας "NOESIS"
To Noesis ως πολιτιστικός φορέας προσφέρει τη δυνατότητα εθελοντικής εργασίας σε όσους θέλουν να απασχοληθούν σε εργασίες γραφείου, συμπλήρωση, στην εξυπηρέτηση επισκεπτών, στην υποστήριξη εκδηλώσεων, σε καλλιτεχνικές δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα κ.α. Απέναντι από το Mediteranean Cosmos, Θεσσαλονίκη.

Άρτος δράση - Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Η συγκεκριμένη οργάνωση αποτελεί μια κινητοποίηση με κύριο στόχο τη σίτιση των απόρων, στην οποία συμμετέχουν πολλοί εθελοντές στη Θεσσαλονίκη και αλλού.

Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ) - Παράρτημα Θεσσαλονίκης
Εταιρεία για βοήθεια σε παιδιά με αναπηρία. Ομάδα εθελοντών εργάζονται για την ψυχαγωγία και επίβλεψη των παιδιών, οργανώνουν μπαζάρ και δημοπρασίες ή προσφέρουν ιατρική περίθαλψη (ιατροί). Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) (Πρόσκοποι)
Οργάνωση με παιδαγωγικό χαρακτήρα, που απασχολεί ενήλικες εθελοντές ως στελέχη, μέλη τοπικού ή συμβουλίου περιφέρειας ή μέλη ομάδας συνεργασίας. Οι εθελοντές περνούν από ειδική εκπαίδευση ώστε να μπορέσουν να ηγηθούν μιας ομάδας προσκόπων. Η ενασχόληση με τον οδηγισμό προσφέρει ταξίδια, εκδρομές, σεμινάρια, διεθνείς κατασκηνώσεις, καθώς και εμπειρία σε παιδαγωγικά και άλλα θέματα. Υπάρχουν διάφορες ομάδες στους κατά τόπους δήμους. 

Ένωση καταναλωτών "Η ποιότητα της ζωής"
Ένωση καταναλωτών στην οποία μπορεί να εργαστεί κανείς παρέχοντας τις υπηρεσίες του εθελοντικά. Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Πράξεις ζωής - δίκτυο εθελοντών άμεσης κοινωνικής δράσης
Το δίκτυο εθελοντών "Πράξεις Ζωής" είναι μια σχετικά νέα προσπάθεια. Για να γίνει κάποιος μέλος ως εθελοντής απαιτείται το ποσό των 20 Ευρώ εξαρχής, αμέσως μετά την αίτηση και πριν από την πρώτη γνωριμία. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στην Αθήνα ενώ υπάρχει παράρτημα στη Θεσσαλονίκη. 

ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ 

Ομάδες διάσωσης

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Ευρωπαϊκά προγράμματα μετακίνησης νέων στο εξωτερικό
Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν εκτός από τα ταξίδια στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ελάχιστα έξοδα και θέσεις εθελοντικής εργασίας. πχ εθελοντική εργασία και συμβολή στη διοργάνωση παρόμοιων δράσεων.

Action Aid   
Εθελοντική οργάνωση με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας, παγκοσμίως.

Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

1) Πρόγραμμα Διακοπές και Εθελοντισμός   για νέους ηλικίας 18-25. Εθελοντική εργασία σε κάποιο Ελληνικό Ταχυδρομείο μιας τουριστικής περιοχής. Τα ΕΛΤΑ καλύπτουν μέρος της διαμονής, διατροφής, μετάβασης και επιστροφής των εθελοντών στις περιοχές των ταχυδρομείων που θα προσφέρεις την "εργασία" σου.


Προϋποθέσεις συμμετοχής:
•  Απολυτήριο Λυκείου της ημεδαπής ή ισότιμο τίτλο της αλλοδαπής
• Γνώση σε καλό επίπεδο μίας τουλάχιστον ξένης γλώσσα της Ε.Ε. (κυρίως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)
• Να μην έχεις λάβει ξανά μέρος δύο ή περισσότερες φορές στο πρόγραμμα.
Αιτήσεις κάθε Μάιο.

2) Ιατρική Απόβαση σε Ακριτικά Νησιά για φοιτητές ιατρικής. Εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών των Φοιτητών Ιατρικής ως βοηθητικό Ιατρικό Προσωπικό σε Νοσοκομεία και Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών του Αιγαίου και του Ιονίου.


3) Άλλες δράσεις.



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More