10.12.12

Ομάδες διάσωσης


ελληνικές ομάδες διάσωσης

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός 
Αποστολές έρευνας και διάσωσης, αντιμετώπισης καταστροφών, υγειονομική κάλυψη σε αθλητικούς αγώνες και πολιτιστικές εκδηλώσεις, εκπαίδευση πολιτών σε βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών, οργάνωση δενδροφυτεύσεων και καθαριότητα ακτών με υποβρύχιο καθαρισμό.

Προϋποθέσεις συμμετοχής εθελοντών: 18 έως 45 ετών, απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς προβλήματα υγείας.

Αττική (Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Πειραιάς), Θεσσαλονίκη (κέντρο), Χαλκίδα, Λάρισα, Καβάλα, Ξάνθη, Νάουσα, Κατερίνη, Καστοριά, Κρήτη (Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Μοίρες, Άγιος Νικόλαος, Ιεράπετρα), Ιωάννινα, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Κόρινθος, Τρίπολη, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Αμαλιάδα, Ρόδος.

Ελληνική Ομάδα ΔιάσωσηςΕλληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και Ελληνική ομάδα διάσωσης Ηρακλείου Κρήτης
Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στελεχώνεται από επαγγελματίες και εθελοντές διασώστες.

Θεσσαλονίκη (περιοχή Βούλγαρη, κοντά στο πάρκο Νέας Ελβετίας), Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, Χαλκίδα, Πάτρα, Βόλος, Μυτιλήνη, Σάμος, Καβάλα, Κομοτηνή και αλλού.

Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης
  • Έρευνα και διάσωση αγνοουμένων, αντιμετώπιση ατυχημάτων, καταστάσεις οφειλόμενες σε σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές, αποκλεισμούς λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών κ. α.
  • Εκδρομές και ειδικές αποστολές, με σκοπό την επαφή και γνωριμία με τη φύση. 
Θεσσαλονίκη (Τριανδρία), Αθήνα, Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Πτολεμαΐδα, Καστοριά, Κατερίνη, Λιβαδειά.


Ομάδα Διαχείρησης Κρίσεων (ΟΔΙΚ)
Εθελοντική ομάδα διάσωσης για βοήθεια σε καταστροφές, πλημμύρες, πυρκαγιές κ. α. Έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα ατυχήματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Προστασία του περιβάλλοντος. Οργάνωση και εκπαίδευση πολιτών.
Θεσσαλονίκη (περιοχή Π. Συνδίκα).


Έλληνες Διασώστες
Εθελοντική διασωστική και ανθρωπιστική οργάνωση. Αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ανθρωπογενών καταστροφών και ανθρωπογενών κρίσεων.
Θεσσαλονίκη (κέντρο), Κως.


ΕΔΟΜΑΚ - Εθελοντική Διασωστική ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών

Εθελοντική ομάδα διάσωσης του δήμου Χορτιάτη
Φίλυρο Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310 536 776


Πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος - εθελοντισμός
Το πυροσβεστικό σώμα Ελλάδος έχει θεσπίσει το θεσμό του εθελοντή πυροσβέστη, που βοηθάει στην ενίσχυση της υπάρχουσας πυροπροστασίας που παρέχουν οι κατά τόπους σταθμοί. Οι εθελοντές πυροσβέστες με διετή συνεχή εθελοντική υπηρεσία που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα προτιμώνται κατά τους διαγωνισμούς για κατάταξη στο πυροσβεστικό σώμα έναντι των άλλων υποψηφίων με τα ίδια προσόντα.





Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More