23.1.13

Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών - εκπαίδευσης νέων: σε ποιους οργανισμούς να τα αναζητήσω

Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων

Συγκεντρώσαμε οργανισμούς, οι οποίοι διοργανώνουν ή ανακοινώνουν προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που κύριο στόχο έχουν την Ευρωπαϊκή κινητικότητα, την ανταλλαγή νέων σε διάφορες χώρες, την εκπαίδευση και το γόνιμο διάλογο μεταξύ των λαών. Μια ιδέα για τα είδη τέτοιων προγραμμάτων και τα γενικά χαρακτηριστικά τους μπορείτε να πάρετε στο άρθρο: Είδη προγραμμάτων Ευρωπαϊκής κινητικότητας.

YouthNet   
Μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εδρεύει στην Ελλάδα και επιζητεί την ενεργό συμμετοχή των νέων σε τοπικό, εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, μέσω δράσεων και παρεμβάσεων. Πραγματοποιούνται ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καλύπτεται το 70% των εξόδων μετακίνησης και το 100% της διαμονής και διατροφής. Διοργανώνονται training programs (εκπαιδευτικά προγράμματα) μικρής διάρκειας και WorkCamps μεγαλύτερης διάρκειας, σε διάφορες χώρες.


Ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγής νέων σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διοργάνωση training programs (εκπαιδευτικών προγραμμάτων) μικρής διάρκειας και WorkCamps μεγαλύτερης διάρκειας σε διάφορες χώρες.

Έλιξ  
Μη κυβερνητική οργάνωση, που εδρεύει στην Ελλάδα και πραγματοποιεί διεθνείς δράσεις εθελοντικής συμμετοχής, με αντικείμενο την προστασία του περιβάλλοντος, τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, την προώθηση του πολιτισμού και την κοινωνική προσφορά.
Συνήθως, πραγματοποιούνται workcamps σε Ελλάδα και εξωτερικό, το χειμώνα & την άνοιξη κάθε έτους (άρχισε να ψάχνεις από Οκτώβριο) και το καλοκαίρι κάθε έτους (άρχισε να ψάχνεις από  15 Μαρτίου). (χρηματικό ποσό συμμετοχής: συνήθως 100 €). 
Αναζήτηση εθελοντικών προγραμμάτων Έλιξ.

Διοργανώνονται επίσης events κυρίως στην Αθήνα αλλά και στη Θεσσαλονίκη, με συμμετοχή εθελοντών.


Μη κυβερνητική εθελοντική οργάνωση/ομάδα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που εδρεύει στην Ελλάδα, στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιούνται διοργανώσεις ανταλλαγών και σχεδίων κατάρτισης, φέρνοντας κοντά νέους από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη. 

Διοργάνωση και προώθηση δράσεων εναλλακτικής εκπαίδευσης. Αποστολή νέων σε προγράμματα στο εξωτερικό και διοργάνωση αντίστοιχων δράσεων στην Ελλάδα.

Μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Ολλανδία, ο οποίος λειτουργεί ως κέντρο εναλλακτικής εκπαίδευσης. Διοργανώνονται ανταλλαγές νέων από διάφορες χώρες.


Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που προάγει την κινητικότητα εντός και εκτός Ε.Ε., τη μη τυπική μάθηση και τον διαπολιτισμικό διάλογο. Υποστηρίζει την υλοποίηση πρωτότυπων δραστηριοτήτων από Μ.Κ.Ο., φορείς νεολαίας και άτυπες ομάδες νέων. Διοργανώνονται ανταλλαγές  νέων και εθελοντικές δράσεις. 

Αποτελεί τη δράση 2 του προγράμματος "Νέα Γενιά σε Δράση". Προωθεί την προσφορά εθελοντικής εργασίας από νέους στο εξωτερικό. Τα προγράμματα χωρίζονται στα short-term (μικρής διάρκειας 2-5 μηνών) και long-term (μεγάλης διάρκειας 6-12 μηνών). Καλύπτονται όλα τα έξοδα των εθελοντών, παρέχονται δωρεάν μαθήματα γλώσσας της χώρας υποδοχής, μηνιαίο χαρτζιλίκι και δωρεάν ατομικό πρόγραμμα ασφάλισης. 

Ευρωπαϊκά προγράμματα εκπαίδευσης και σπουδών και εργασίας στο εξωτερικό, με επιχορηγήσεις και υποτροφίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανταλλαγές νέων για σκοπούς εκπαίδευσης και εργασίας.

Ιστοσελίδα που συγκεντρώνει θέσεις EVS (εθελοντικών προγραμμάτων στο εξωτερικό) και πρότζεκτ στην Ευρώπη. Υπάρχει επιλογή να ενημερώνεται κάποιος με email για κάθε νέο πρόγραμμα, μέσω newsletter.



Σχετικά άρθρα:
Ποια είναι τα είδη των προγραμμάτων ανταλλαγής νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Πώς να ταξιδεύω οικονομικά ή και δωρεάν
Site με φθηνά αεροπορικά εισιτήρια
Πώς να αξιοποιήσετε το χρόνο σας σε ταξίδια και μετακινήσεις
Έτοιμη λίστα ταξιδιού

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More